Dienas īziņas 27.12.18

Grib tiesā pierādīt nesadarbošanos ar VDK Kopš bijušās Valsts drošības komitejas dokumentu publiskošanas internetā Latvijas tiesās vērsušies vairāki cilvēki, kuri vēlas pierādīt savu nesadarbošanos ar VDK. Tiesa sākotnēji ar šādu jautājumu izskatīšanu nenodarbojas, jo vispirms iedzīvotājiem ir jāvēršas prokuratūrā. Patlaban neviens pieteikums prokuratūrā nav saņemts.


Vai Daugavpils dome ir spējīga strādāt? Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ir lūgusi KNAB sniegt informāciju par Daugavpils pilsētas domē veiktajām darbībām, kā arī to, vai ir apdraudēts domes darbs. Jau ziņots, ka KNAB 18. decembrī aizturēja bijušo Daugavpils mēru Rihardu Eigimu lietā par 10 000 eiro kukuļa pieprasīšanu, bet drīz pēc tam viņš tika atbrīvots.


Aicina donorus nodot asinis Lai palīdzētu nodrošināt asins krājumu svētku laikā un pēc tā, iedzīvotājus vēl pēdējo reizi šajā gadā aicina ziedot asinis. Piektdien specializētais autobuss gaidīs donorus pie tirdzniecības parka «Alfa» no plkst. 10 līdz 14 un Kauguru kultūras namā Jūrmalā, kur asiņu ziedotājus pieņems no plkst. 10 līdz 13. Asinis varēs ziedot arī vairākās pastāvīgās ziedošanas vietās Rīgā un reģionos.


Dzemdību namā piedzimst 38 Ziemassvētku bērni Rīgas Dzemdību namā trijās Ziemassvētku dienās pasaulē nākuši 38 zīdaiņi. Deviņas meitenes un četri zēni nākuši pasaulē 24. decembrī, piecas meitenes un septiņi zēni – 25. decembrī, bet piecas meitenes un astoņi zēni – 26. decembrī.