Vērienīgā un krāšņā raidījuma "Lai top!" pirmā tiešraide jau šosvētdien LTV1!

Svētdien, 12. maijā, pulksten 21.45, LTV1 dziesmu un deju svētkiem veltītajā pozitīvo emociju raidījumā „Lai top!” kopā ar svētku kolektīviem uzstāsies pirmie pieci viesdalībnieki - Raimonds Bergmanis, Arnis Cimdars, Sigita Jevgļevska, Mārtiņš Rubenis un Marta Selecka.

Raidījums „Lai top!” dos iespēju gūt priekšstatu par XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV Deju svētku tapšanas procesu - repertuāru un dalībniekiem visā Latvijā! Kopā ar dziedātājiem, dejotājiem, pūtējiem un folkloras kolektīviem svētku repertuāru apgūs 20 sabiedrībā zināmas personības un viedokļu līderi, parādot, ka gatavošanās process ir gan aizraujošs, gan arī grūts un pamatīgs.

Pirmajā tiešraides raidījumā redzēsim piecu dažādu jomu profesionāļus. Olimpiskās bronzas medaļas ieguvējs kamaniņbraukšanā Mārtiņš Rubenis veidos priekšnesumu ar Ventspils jaukto kori „Kaiva”, Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars dejos Ozolnieku senioru deju kopā „Ozolnieki”, Ādolfa Alunāna Jelgavas teātra trupā iejutīsies atraktīvais spēkavīrs un pasākumu vadītājs Raimonds Bergmanis. Rīgas Tehniskās universitātes pūtēju orķestrī „SPO” muzicēs raidījumu „Ziemeļu puse” un „TE!” vadītāja Marta Selecka, bet Liepājas teātra aktrise Sigita Jevgļevska savas prasmes demonstrēs vēju pilsētas folkloras kopā „Atštaukas”.

Uzstāšanās sniegumu vērtēs eksperti, kas kļūs arī par dalībnieku un televīzijas skatītāju padomdevējiem un dos padziļinātu ieskatu svētku repertuārā, vēsturē un tradīcijās. 12.maija raidījumā dalību apstiprinājuši XXV Dziesmu un XV Deju svētku režisors Uģis Brikmanis, Deju svētku virsvadītāja, horeogrāfe Ilze Mažāne, Dziesmu svētku virsdiriģents un viens no Noslēguma koncerta idejas autoriem Ivars Cinkuss.

Skatītāji aicināti telefonbalsojumā noteikt radošāko un skaistāko sniegumu katrā raidījumā. Pirmajā „Lai top!” tiešraidē gaidāmi arī sirsnīgi viesmākslinieku priekšnesumi Mātes dienas noskaņās. Par sirsnīgu pirmssvētku noskaņu rūpēsies arī raidījuma vadītāji – atraktīvā televīzijas personība, balvas „Žurnālistikas cerība” ieguvējs Renārs Zeltiņš un šarmantā žurnāliste Eva Ikstena – Strapcāne. Arī viņi pirmoreiz iesaistīsies Dziesmu un Deju svētku ieskandināšanā.

Pozitīvo emociju raidījuma „Lai top!” mērķis nav sāncensība un salīdzināšana, bet gan kopības sajūta un svētku noskaņa, parādot tautas mākslas daudzveidību visā Latvijā! Tāpēc šovā uzvarētāji ir visi dalībnieki – gan tie, kuri svētkiem gatavojas pirmoreiz, gan tie, kuri savā ikdienā uzņem jaunus entuziastus un, protams, ikviens televīzijas skatītājs īpašajos svētdienu vakaros.

Nākamajos raidījumos- 19., 26.maijā un 2.jūnijā –pirmssvētku prieku un lampu drudzi izdzīvos izdevēja Santa Anča, dziedātāji Emīls Balcers un Andris Baltacis, gastroenterologs Anatolijs Danilāns, televīzijas žurnālisti Dāvis Ernštreits un Jānis Geste, plastikas ķirurgs Jānis Ģīlis, rakstniece Nora Ikstena, politologs Ivars Ījabs, režisors un aktieris Varis Klausītājs, dziedātāji Olga Rajecka un Žoržs Siksna, uzņēmēja un pedagoģe Laine Ligere - Stengrevica, bijusī Valsts Kontroles vadītāja Inguna Sudraba un autosportiste Karlīne Štāla, kā arī amatierkolektīvi - deju ansamblis „Pērle”, deju grupas „Vektors” un „Rotaļa XO”, Rīgas Biznesa skolas jauktais koris, vīru koris „Frachori”, Ikšķiles jauniešu koris „Soare”, vīru kopa „Vilki”, Ogres pūtēju orķestris „Horizonts”, Jelgavas novada orķestris „Zelmeri”, Latvijas Universitātes pūtēju orķestris, mūzikas kapela „Hāgenskalna muzikanti”, jauniešu folkloras kopa „Kokle”, Liepājas Metalurgu tautas teātris, Latvijas Kultūras koledžas Studentu teātris un Baltinavas dramatiskais kolektīvs „Palādas”.