200 latu liela parāda dēļ pamet Latviju

Raidījums «De Facto» sadarbībā ar Latvijas Radio un Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centru ,,re: baltica« aizsāk projektu ,,sms SOS». Tajā pētīsim, kur meklējami aizsākumi ,,ātro kredītu« invāzijai Latvijā, kādas sekas tas nesis neskaitāmām ģimenēm. Un pētīsim, kas pelna no šī biznesa. »De facto« e-pasts šonedēļ bija pilns ar cilvēku liecībām par savu pieredzi. Vieniem tiešām ātrais kredīts kalpojis kā palīgs negaidītā situācijā, ja vien nauda laikus atdota. Bet daudz biežāk dominēja citi stāsti. Mātes un omītes ar savām mazajām algām steidz atmaksāt bērnu, tostarp skolēnu, ņemtos kredītus. Kāds jaunietis 200 latu parāda dēļ devies peļņā uz ārzemēm. Daļai iedzīvotāju it kā »vieglā nauda" kļuvusi par ģimenes traģēdiju. Tā dēļ nākamajā sižetā cilvēku vārdi ir mainīti un viņi nebūs atpazīstami. Un paldies viņiem par uzticēšanos, jo par notikušo, viņi nebija stāstījuši pat tuvākajiem radiem.

Raidījums «De Facto» sadarbībā ar Latvijas Radio un Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centru ,,re: baltica« aizsāk projektu ,,sms SOS». Tajā pētīsim,  kur meklējami aizsākumi ,,ātro kredītu" invāzijai Latvijā, kādas sekas tas nesis neskaitāmām ģimenēm. Un pētīsim, kas pelna no šī biznesa.


«De facto» e-pasts šonedēļ bija pilns ar cilvēku liecībām par savu pieredzi. Vieniem tiešām ātrais kredīts kalpojis kā palīgs negaidītā situācijā, ja vien nauda laikus atdota. Bet daudz biežāk dominēja citi stāsti. Mātes un omītes ar savām mazajām algām steidz atmaksāt bērnu, tostarp skolēnu, ņemtos kredītus. Kāds jaunietis 200 latu parāda dēļ devies peļņā uz ārzemēm.  Daļai iedzīvotāju it kā «vieglā nauda» kļuvusi par ģimenes traģēdiju. Tā dēļ nākamajā sižetā cilvēku vārdi ir mainīti un viņi nebūs atpazīstami. Un paldies viņiem par uzticēšanos, jo par notikušo, viņi nebija stāstījuši pat tuvākajiem radiem.