Personība. 100 g kultūras. Kārlis Auzāns

„Instrumentu spēlēšana un mūzikas radīšana uztur tevī tādu kā asinsriti, līdz ar to jūties dzīvs”, atzīst mūziķis un komponists  Kārlis Auzāns. Kārļa  muzikālā dzīve ir ļoti intensīva un daudzveidīga. Viņš prot spēlēt gandrīz visus stīgu instrumentus, bet viņa sirds pieder čellam. 

Tā spēli viņš apguvis pie ievērojamās čellistes un pedagoģes, leģendārā Rostropoviča skolnieces Eleonoras Testeļecas. Nesen Kārlis realizēja vienu no saviem sapņiem un tikās ar pasaulslaveno čellistu Jo- Jo Ma, piedaloties viņa rīkotajā radošajā nometnē Amerikā.

 Kārlis ir aranžējumu autors un producents vienai no starptautiski pazīstamākajām Latvijas mūzikas grupām - čellu trio „Melo-M”. Īpašus domubiedrus Kārlis atradis arī, muzicējot  grupā „Autobuss debesīs” un  muzikālajā apvienībā „Raxtu Raxti”.

Ievērību guvusi  Kārļa Auzāna radītā  mūzika Dailes teātra izrādēm  „Doriana Greja portrets”, „Frankenšteins” , kā arī Liepājas teātra izrādēm  ”Ziloņcilvēks”un „Piafa”, atrodot domubiedreni teātrī – režisori Lauru Grozu-Ķiberi. Kārļa  mūzika skan  arī slavenajā krievu dokumentālista Vitālija Manska filmā par Ziemeļkoreju - „Saules staros”. Par to viņš  saņēmis atzinīgas atsauksmes no dažādām pasaules valstīm, raisot interesi arī Holivudā.

Tā ir tikai daļa no projektiem, kuros Kārlis piedalās. Savu lielo darba slodzi viņš pārvar šķietami viegli, praktizējot meditāciju un meklējot līdzsvaru starp prātu un emocijām.