"Latvijas filmas Latvijas simtgadei" - Varis Brasla atgriežas filmēšanas laukumā

Jauns raidījums tikai par latviešu kino.  Par kino, kas sola latviešu kino atdzimšanu un skatītāju rekordus. Atzīti klasiķi un talantīgi debitanti izbauda filmas uzņemšanas radošo lidojumu un aicina uz pirmizrādēm. Filmu pirmizrādes Latvijas valsts simtgades zīmē. Dokumentāli novērojoši tagadnes stāsti un pagātnes notikumu restaurācijas. Mūsdienīgas literatūras ekranizācijas un  tagadnes cilvēkdrāmas. Leģenda par tautas dziesmas spēku animācijā. Un mūsu labākie visu paaudžu aktieri  jaunās spēlfilmās par  ģimeni, tautas vēsturi un šodienu.  

16 filmas un 16 raidījumi! Katrai filmai ir savs neatkārtojams radošais lidojums, savs aizkadra stāsts, kas virza filmēšanas gaitu,  nosaka  autoru izvēlēto tēlainību un citus kino mākslas smalkumus, par kuriem gribam pastāstīt. Tās būs filmas par filmām.

Pirmais raidījums 15. februārī par to, kā klasiķis Varis Braslas atgriezās uzņemšanas laukumā. Filmas «Vectēvs, kas bīstamāks par datoru» veidošanas laiks un  personiskie motīvi scenārista Alvja Lapiņa sirsnīgajā stāstā par laimīgu vasaru, krāsns mūrēšanu, nemazgātām tējas krūzēm,  kaķu skolu, niknām zosīm un mīlestību ģimenē. Aktieri Uldis Dumpis un Vizma Kalme saņem savus Lielos Kristapus, bet  Mārtiņš Vilsons vēlreiz satiek filmas mazdēlu Markusu Jāni, un  viņi joprojām jūtas mazliet radinieki.

Raidījums « Latvijas filmas Latvijas simtgadei»  –  brīnišķīgie, sarežģītie un jautrie filmu uzņemšanas stāsti.

Raidījumu veido LTV kultūras redakcija: redaktores Daira Āboliņa un Andra Ceriņa, režisores Agita Cāne-Ķīle, Zane Gargažina un Linda Veinberga.