Latvijas kods. Dokumentālā filma. "Izkrāsotā ģimene"

Viņas savādais izskats un ķermenis, kas ir gandrīz pilnībā klāts ar tetovējumiem, izraisa sašutumu, taču «Monami» ir ikonisks tēls pusaudžu un jaunāko meiteņu vidū, kuras visiem spēkiem mēģina līdzināties savam elkam un aktīvi seko modeles ikdienas gaitām. Viena no tām ir arī viņas meita, par kuras audzināšanu vecākiem ir visai pretrunīgs skatījums.

Šoreiz filma ļaus būt klātesošiem arī skatītājiem, un iepazīt filmas varoņus no pavisam citas puses. Jaunā sieviete pati sevi raksturo kā mammu, sievu un sava vīra mākslas darbu. Proti, Irēnas vīrs, Anrijs Straume, ir pasaules mēroga tetovētājs, kurš uzņem klientus no visas pasaules. Viņa ikdiena paiet pagrabā, tetovējot melnbaltus, reizēm pat baisus un šausmu filmu cienīgus skatus. Filma uzbur ainas par ģimenes dzīvi, kur varoņi dalās ar savām pārdomām par Latviju un dzīvi ārpus tās, meitas audzināšanu un pārliecībām.

Tetovētais pāris viesosies Latvijā un atklās, kāpēc tik nepierasts dzīvesveids viņiem ir kļuvis par normu. Ko nozīmē dzīvot «prožektoru gaismā», kad tavai ģimenes dzīvei seko vēl simtiem tūkstošu cilvēki?

Izkrāsotā ģimene, Latvija, 26 min, 2017, dokumentālā filma, rež. Tomass Beķeris