Gribas un talanta svētītā. Marina Rebeka. LTV dokumentālā filma

Operdziedātājas Marinas Rebekas karjera veidojas kā uguns aste straujai komētai, kura dodas pretī savam mērķim. Viņai ir tikai trīsdesmit seši gadi, bet nodziedātas jau 26 lomas uz dažādu pasaules opernamu skatuvēm.  Slavenais operdziedātājs Plasido Domingo mūsu Marinu Rebeku nodēvējis par spožāko Violetas lomas izpildītāju pasaulē.  Viņi operā «Traviata» satikās  gan Metropoles operā Ņujorkā, gan  Vīnes  operā un Valensijā  Spānijā.

Filmas tapšanas gada laikā  vien  Marina Rebeka dziedājusi deviņas lomas, piecas no tām – debijas. Dziedāts Vīnē,  Ņujorkā, Minhenē,  Manheimā, Lozannā, Cīrihē, Triestē,  Zalcburgas operfestivālā un citos slavenos opernamos.

«Man ir interesanti meklēt dažādību manā balsī, manā personīgajā varēšanā, spējā aktieriski atveidot lomu operā, jo tu vari interpretēt mūziku citādi, nekā kāds to darījis pirms manis..,» par savām tik daudzajām lomām uz pasaules operteātru skatuvēm stāsta latviešu izcilais soprāns  Marina Rebeka.

Pēc Vīnes operā nodziedātās  Džuljetas un stāvovācijām, autogrāfu kārotāju rindām, pēc slavas vārdiem par Normu Triestes operā, pēc preses slavinājumiem par Taīdas dziedājumu Zalcburgā Marina  savā mājā  Latvijā kopā ar meitu Katrīnu mazgā traukus, tīra  māju  un dodas uz jūru. Uz provokatīvo jautājumu – vai kalpone tev ir? – māksliniece atsaka: „Man nevajag, pati visu daru, tā var izvēdināt galvu.”

Filmu  par operas zvaigzni Marinu Rebeku veidojuši  žurnāliste Ilze Strenga, režisore Zita Kaminska, operatori Harijs Katlaps, Raivo Freimanis, Andris Sarma, Normunds Pavlovskis, Dzintars Spriņģis, Ēriks Kraiņevs, skaņu režisore Irita Skurule un montāžas režisors Māris Martušs.