Pārtikas piegādes ķēdes

Pēdējie gadi it īpaši ir izgaismojuši to, cik ļoti mēs esam saistīti globālā līmenī. Notikumi citās zemās atstāj ietekmi uz mums, pat ja to neapzināmies. Savukārt mūsu visbanālākās izvēles, piemēram, iegādājoties pārtikas produktus, var būtiski ietekmēt citās valstīs strādājošo cilvēku dzīves. Ja pārtika veikalā ir lēta, tā reti kad patiešām ir lēta; nereti par to ir samaksājis kāds cits - saņemot pārāk mazu atalgojumu, dzīvojot degradētā vidē, neatgriezeniski sabojājot savu veselību. Cik caurspīdīgas ir globālās pārtikas piegādes ķēdes, vai mēs varam ietekmēt cilvēktiesību pārkāpumus un vides degradāciju citās valstīs, kāda ir situācija tepat pie mums, Latvijā? Raidījuma viešņas: Linda Matisāne, Eiropas darba drošības un veselības aizsardzības aģentūras kontaktpunkta vadītāja, Alīna Dolmate, EIT Food Hub menedžere un Ulla Milbreta, Vides Izglītības fonda projekta "Our food. Our future" komunikācijas  koordinatore. Jautājumus uzdod Sanita Rībena, mūzikas redaktors Didzis Taurītis.