Astra Spalvēna: pētījumi par ēdienu, kulināro mantojumu, tradīcijām un vēsturi

Kad vēl svaigā atmiņā Ziemassvētku un Vecgada vakars, kad, ievērojot tautas tradīcijas, esam mielojušies 9 reizes, tad īstais laiks pievērsties pētījumiem par ēdienu, kulināro mantojumu, tradīcijām un vēsturi. „Nākotnes pieturas” viešņa, ēdiena kultūras pētniece un gastronomijas vēstniece Dr.art. Astra Spalvēna ir pārliecināta ka ēdiens ir pilntiesīgs akadēmisku pētījumu objekts, pašai debija kulinārijas mākslā 6 gadu vecumā bijusi ar pankūkām, maģistra darbā rakstījusi eseju par ēdienu kā mediju, bet nu jau Latvijas Kultūras akadēmijā aizstāvēta doktora disertācija „ Ēdiena adaptāciju zīmju sistēmās kultūrkontekstuālā analīze”, kas ir pirmais un pagaidām vienīgais Latvijas ēdienu kultūrai veltītais akadēmiskais darbs.