Latgalē ēdināšanas uzņēmumi pārorientējas uz ēdiena piegādi un piedāvā atlaides

Pandēmija un ārkārtējā situācija ievieš korekcijas ēdināšanas pakalpojumu biznesā     Ar valdības lēmumu slimības izplatības mazināšanai, kafejnīcas un restorāni var gatavot ēdienu tikai līdzņemšanai un var arī ēdienu piegādāt pašas. Šajā situācijā Latgales lielākajās pilsētās ēdināšanas uzņēmumi piemērojas valdības rīkojumam- mēģinot optimizēt darbu un piedāvāt ēdienu līdzņemšanai. Tas sekmē konkurenci virtuālajā vidē, kur kafejnīcām jāspēj sevi pozicionēt, meklējot lielāku klientu skaitu. Tas notiek, piedāvājot gan dažādāku ēdienu klāstu, gan akcijas cenas, gan ērtāku ēdienu piegādi. Turpretī mazās lauku kafejnīcas un ceļmalu krogi šajos valdības noteiktajos rāmjos un konkurences apstākļos izdzīvot nespēj un savas durvis vēruši ciet. Kā kopumā pandēmija ietekmē ēdināšanas pakalpojumu biznesu Latgalē, un kā tas maina pašu iedzīvotāju ēšanas paradumus, par to plašāk Silvijas Smagares sagatavotajā ierakstā.
Komentāri

Kategorijas