“Dzīve ir laba, ja ķīselis salds!”. Latvijas Universitātes Studentu virtuve

Veicot rūpīgus novērojumus, var secināt, ka izsalkušos studentus var iedalīt vairākās kategorijās. Vienus ceļš aizved līdz “Mārtiņa beķerejai” vai tuvējam “Pakistānas kebabam”, apklusinot vēdera gaudas ar cīsiņu mīklā vai doner plati. Citi ikdienas skrējienā spītīgi ignorē nepieciešamību uzņemt ēdienu, pārtiekot no kafijas un vāras cerības neiedzīvoties kuņģa čūlā. Pašpārvaldes biedri un aktīvisti SP telpā krūzītēs briedina roltonus vai mikroviļņu krāsnī silda no mājām paņemto plovu. Un, protams, ir arī tie studenti, kas bauda pusdienu piedāvājumu un citas gastronomiskās izvirtības savu fakultāšu Daily restorānos, kur nereti var īsināt rindā pavadīto laiku, lasot izdomas bagātus ēdienu nosaukumu tulkojumus angļu valodā. Mūsdienu studenta iespēju spektrs ir plašs, bet kāds tas bija pirms teju vai 100 gadiem? Šis Rīgas stāsts turpinās tēmu bloku par Latvijas Universitātes vēsturi un šodien iepazīstinās ar attālo Daily priekšteci, agrāko studentu pusdienošanas un daudzu svarīgu notikumu epicentru – ar Studentu virtuvi.
Komentāri

Kategorijas