"Ventspils" uzvar "Rīgas Zeļļus" un izlīdzina rezultātu LBL pusfinālsērijā

"Rīgas Zeļļi" šodien šodien Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sērijas otrajā mačā uzņēma "Ventspili". No Daugavas sporta nama ziņo korespondents Andris Auziņš.

Latvijas basketbola līgas pusfināls starp Zeļļiem un Ventspili ir īsts saldais ēdiens sporta gardēžiem kopš nesenās Liepājas un Ogres maksimālo piecu spēļu sērijas ceturtdaļfinālā. Pēc izcīnītās pirmās uzvaras Ventspilī – Zeļļi savās mājās Daugavas sporta namā valdīja no perimetra. Līdzko tas padevās arī Ventspilniekiem, tieši desmitkārtējie Latvijas čempioni no Kurzemes pārņēma vadību par spīti tam, ka ventspilniekiem savainots pamatcentrs Ronalds Zaķis. Puslaikā Ventspilij +9. Daugavas sporta nama īpatnība ir karstums – Zeļļi šeit pat uzveikuši VEF, bet šovakar – sutoņā ātrāki, meistarīgāki un nepiekāpīgāki ar kurzemnieku spītu bija tieši Ventspils basketbolisti, kuriem milzum daudz punktu šovakar tieši ātrās pārejās. Spēles beigās šai sīvajai sērijai netipiski pārliecinoša Ventspils uzvara ar 103:82. Ventspilnieki divās spēlēs kopā guvuši apaļus 200 punktus. 

Intervija - Linards Jaunzems, BK "Ventspils" uzbrucējs

Sērijā līdz trim uzvarām neizšķirts 1-1, nākamā spēlē Ventspilī 2. maijā, bet Latvijas neatkarības atjaunošanas dienā 4. maijā arī sērijas ceturtā spēle tepat Daugavas sporta namā.