Zīmju valodā. Daudz laimes, jubilār!

Marta nogales jubilārs, četrdesmitgadnieks ar mazu "astīti" – Raimonds Bramanis, viens no Nacionālās operas vadošajiem solistiem. Viens no sirdij tuvākajiem tēliem, ko viņam nācies atveidot, ir Tots Imanta Kalniņa operā "Spēlēju, dancoju!", jo abi ir darītāji, problēmu risinātāji un cīnītāji, ne malā stāvētāji. Tieši ar darbu un neatlaidību pārsteidzošā kārtā Raimonds jau uzsāktās dziedātāja karjeras laikā "pārkvalificējās" no baritona par tenoru, kas ir gana reta prakse. 

Pirmā vokālā pedagoģe Raimonda dzīvē ir Lauma Ābele, bijusī Operas soliste, kura pavērusi durvis un iedrošinājusi sapņot par nokļūšanu mūzikas pasaulē. Savukārt Latvijas Mūzikas akadēmijā Raimonds skolojies pie Arvīda Imanta Lustes, iegūstot bakalaura grādu 2007. gadā. Piedalījies meistarklasēs un aizvien turpina vokālās prasmes pilnveidot pie Paolo de Napolī no Itālijas – tieši šis skolotājs Raimonda balsī saklausīja tenora potenciālu un motivēja to izmantot.

Pa mūsu Baltā nama durvīm ienācis gandrīz reizē ar sievu Danu, Raimonds Bramanis uz Operas skatuves ir kopš 2008. gada, debitējot Papageno lomā V. A. Mocarta operā "Burvju flauta". Turpmākajos gados atveidojis daudz spilgtu lomu, apliecinot savu talantu un skatuves harismu un 2015. gadā iegūstot LG Gada balvu kategorijā "Labākais operas solists". No Alfredo ("Traviata"), Hercoga ("Rigoleto"), mīlas un naida plosītā Raita ("Vilkaču mantiniece") līdz titullomai operā "Fausts" un cīnītājam Totam ("Spēlēju, dancoju!"), no mīlnieka operetēs līdz doktoram Dūlitlam atjaunotajā "Putnu operā" – tik plaša ir Raimonda varoņu amplitūda. Īpaši nozīmīgi ir tie iestudējumi, kuros uz skatuves jāspēlē kopā ar dzīvesbiedri Danu – "Traviata", "Jevgeņijs Oņegins", "Vilkaču mantiniece". 

Raimonds piedalījies atjaunotās rokoperas "Lāčplēsis" iestudējumā, kā arī šarmantajā "Tenoru trio" projektā itāļu mūzikas koncertos "Arrivederci Roma".

Raimonds ir tētis diviem dēliem, kuri par Operas karjeru pagaidām gan nesapņo.

Par lomām un dzīvi "Daudz laimes, jubilār!" studijā ar jubilāru, kā allaž, sarunāsies Andrejs Volmārs.