Daudz laimes, jubilār! Rūta Dimanta, portāla ziedot.lv vadītāja

Rūta Dimanta šī gada sākumā nosvinēja piecdesmito jubileju, bet tagad, gada nogalē, jau desmito reizi notiks labdarības maratons "Dod pieci!", savukārt Rūtas vadītajam portālam Ziedot.lv nākamgad apritēs apaļi divdesmit! Gana daudz iemeslu, lai ar Rūtu satiktos "Daudz laimes, jubilār!" studijā. Daudziem Rūta Dimanta asociējas ar ziedošanas un labdarības kustību Latvijā, kas 20 gadu laikā kopš Ziedot.lv dibināšanas iekarojusi sabiedrības atzinību, uzticamību un prestižu.

2004. gadā, kad Rūtu uzaicināja izveidot un vadīt interneta platformu, kas kļuva pazīstama ar nosaukumu Ziedot.lv, labdarība nebija "modē", sabiedrība vēlējās drīzāk "ņemt", nekā "dot"; tagad attieksme ir radikāli mainījusies. Labdarība un ziedošana atgriezusies sabiedrības vērtību skalas augšgalā, un to veicinājis arī ikgadējais Ziemassvētku gaidīšanas laika maratons "Dod pieci!", kas sadarbībā ar Ziedot.lv portālu notiks jau desmito reizi. No Dānijas aizgūtais modelis, kad dīdžeji stikla studijā atskaņo dziesmas pret ziedojumiem kādam labdarīgam mērķim, pie mums iedzīvojies apbrīnojami labi un daudziem rada īsto un gaidīto Ziemassvētku sajūtu. Pagājušā gadā fokusā bija Ukrainas bēgļu bērni, šogad nauda tiks vākta riskam pakļauto pusaudžu un jauniešu atbalstam.

Būt empātiskai un līdzcietīgai Rūtā ieaudzināts kopš mazotnes. Augusi un skolojusies Rīgā, taču savas saknes izjūt Jaunpiebalgā "Vecgaraušu" mājās, no kurienes nāk tēva dzimta. Rūta beigusi psiholoģijas studijas LU, taču profesijā nav strādājusi. Izglītību papildinājusi arī Dānijā, Strasbūrā un Ņujorkā, bet īsto sevis piepildījumu atradusi labdarībā, vadot portālu Ziedot.lv. Ar šīs organizācijas palīdzību atvērts arī rehabilitācijas centrs "Poga" bērniem ar kustību traucējumiem.

Divdesmit gadu laikā caur portālu atbalsts sabiedrības vajadzībām sniegts visdažādākajos veidos, un Rūta Dimanta uzskata, ka esam dāsna, sirsnīga un pašpalīdzīga sabiedrība, jo, izdzirdot sev saprotamu lūgumu, esam gatavi savā ikdienas skrējienā apstāties un palīdzēt.

Adventes noskaņās, skatot LTV video arhīva materiālus, ar Ziedot.lv portāla vadītāju un triju bērnu mammu Rūtu Dimantu, kā allaž, sarunāsies Andrejs Volmārs.