Ģimenes studija

Mācību grāmatas e-formātā: Digitālo līdzekļu izmantojums veicinātu mācību procesa maiņu

Ģimenes studija

Polīšu ģimene: Aizrautīgi snovotāji gatavo gruboto

Pusdienas skolā: Salāgot bērnu vēlmes, ēdinātāju iespējas un prasības kvalitatīvam uzturam

Lai gan Rīgas pašvaldība visiem skolēniem līdz 9. klasei nodrošina brīvpusdienas, 35% Rīgas skolu audzēkņu sūdzas par negaršīgu ēdienu skolās un nereti atsakās to ēst. Kādi tam ir iemesli – tiešām negaršīgs ēdiens vai skolēnu ēšanas paradumi? 
Daudzi teiks, ka ģimene ir pats svarīgākais mūsu dzīvē. Lai steidzīgajā ikdienā par to neaizmirstu, piedāvājam pavadīt stundu "Ģimenes studijā", tiecoties kļūt zinošāki, radošāki un viens otram tuvāki.

Jānis

Sveicināti! Nepiekrītu tiem lielajiem skolas ēdiena kritizētājiem. Savā būtība ēdienreizes bērnu dārzā un skolā līdz 12. klasei ir mūsdienu cilvēka mūžā vienīgais laika posms, kad cilvēkam ir iespēja aptuveni 50% no ikdienā nepieciešamās pārtikas uzņemt kā sabalansētu, uz zinātniskiem pamatiem balstītu. Brokastis steigā pirms skolas; vakarā uz ātro kaut kas saveidots (atkal uz ātro). Būtu jābūt priecīgiem par šādu iespēju. Bulciņas, čipsi, burbuļdzērieni - ar vai bez vecāku ziņas - tas viss notiek ārpus skolas. Vecāki un bērniem McDonalds un Hesburger - ikdienā novērojama aina. Un Instagram konts Kojuediens ir uzskatāms piemērs, par ko senčiem būtu jāsatraucas - kas notiek ar jaukajiem 12. klasniekiem, kuri, it kā pie mājas pavarda baudot gardas, veselīgas, sabalansētas, ar mīlestību pagatavotas maltītes, pēc dažiem mēnešiem jau nokļūstot 1. kursa studentu statusā, visas šīs zināšanas un iemaņas pazaudē. Nemeklējiet vainu skolu ēdinātājos. Labāk mazāk liekuļojiet savās mājas virtuvēs!

Linda

Viedoklis par vienu no Rīgas centra skolas ēdnīcu. Skolā mācās 2 bērni, neēd neviens, no pusdienām apēd maizes šķēli un padzeras. Problēmas: 1) Skola sūdzas, ka bērni neēd salātus. Bet mājās vakariņās ēd katru dienu. Meklējot cēloni, secināju, ka problēma ir piedevā - eļļā. Regulāti svaigus salātus pārlej vai samaisa ar nekvalitatīvu eļļu, un tie vairs nav ēdami. Meita pati secināja - būtu vienkārši sarīvēts burkāns, apēstu. 2) Nereti ir visādas mistērijas - sautējumi, sacepumi, tīteņi, tefteļi, biezeņi, mērces utt., ka bērns neredz ko ēd. Dēla secinājums - tur bija viss kaut kas saputrots, ka negribēju ēst. Secinājums - trūkst "tīru, nesamocītu" produktu. 3) Nereti ēdiens mēdz būt atdzisis un ne līdz galam izvārīts (piemēram, cieti, atdzisuši griķi, pelēki kartupeļi).

Rādīt vairāk

Kategorijas